tiistai 2. huhtikuuta 2013

Hiekkarinteen pääsiäinen!


Sinne se meni, pääsiäinen! Olis kai kohtapuoleen aika vähän keräillä ne vähät pääsiäiskoristukset,
mitä meille tuli laiteltua. Muutamia munia siellä ja täällä, vähän tipujakin... joista yksi
koki lauantai aamuna viimeisen hetkensä...


Pillikissa päätti vähän löylyttää sitä...
kerran se jo kepin nenässä keikkuneen ihanan vaaleanpunaisen
tipusen oli suuhunsa napannut kukkaruukusta.
Mutta, sain sen pelastettua..
nyt en.. tipo oli revitty kappaleiksi,
ihan armotta.
No.. enpä tuosta viitsinyt edes suuttua,
kissoilla kun tuntuu olevan kevättä rinnassa.
Ne kirmailee pihalla ja sisällä ihan hurjana.


Niin, meillä täällä Hiekkarinteellä vietettiin pääsiäinen
rauhallisesti kotona.
Vanhimman lapsen synttärit vieteltiin pitkänä perjantaina
ja vähän lauantainakin.
Pitkästä viikonlopusta teki erityisen ihanan,
kun mies pääsi työreissultaan piipahtamaan kotiin.
Ja tänä aamuna lentokone nousi jälleen taivaalle,
viedäkseen miehen ja monen muun "sorvin ääreen".


Pitkälle aika välillä tuntui, kun ei mitään isompaa oikein voinut
alkaa puuhastella, mutta jotain pientä piti keksiä.
Ompelu koneen kaivelin kirjoituspöydälleni ja
tekaisin pöytälamppuun päällisen,
koska valkeassa päällisessä on pieni tahra ja
se häiritsi minua.



Nyt ei tahra näy ja tykkään tuosta kankaasta,
joka vähän muistuttaa pellavaa ja on
sen värinenkin, vaikka onkin ihan tekokuituinen.


Tuli tehtyä ruokaa monena päivänä ihan pidemmän kaavan mukaan.
Feta-oliivisalaatissa oli punasipulia ja basilikaa oliiviöljyn kaverina.
 

Ylläripylläri lihapullat on pääsiäisen perinne meillä,
naudanlihasta tehty lihapullataikina kätkee sisälleen
keitetyn kananmunan. 
Nuo lihapullat ovat siis todellakin isoja.
Yksi per ruokailija riittää mainiosti.
Seassa tomaattinen kastike, joka
sisälsi punaviiniä ja yrttejä.. mm basilikaa.

Lammasta syötiin myös...
olin ostanut sellaisen valmiin lampaanpaistin,
joka oli verkkoon kääräisty.
Onneksikin ihan maustamaton.
Purin lampaan verkon sisältä ja
siivosin lihasta kalvon ja isommat rasvat pois.
Paloittelin sen ja kuumassa valurautapadassa
ruskistin lihat nopeasti,
sekaan kymmenkunta mustapippuria, ainakin 5 valkosipulinkynttä,
1 sipuli lohkoina, jokunen porkkana reiluina paloina,
muutama timjamin ja rosmariinin oksa,
suolaa ja vähän öljyä (+ punaviinietikkaa liraus).
Uuniin 150 asteeseen 3 tunniksi muhimaan.
Ja arvatkaas, ei ollut liha VILLASUKAN makuinen,
vaan todella murea ja hyvä.
Jos on lampaanliha aiemmin epäonnistunut,
tätä kannattaa kokeilla.
Mun oma muunnelma lampaanpadasta.


Herkkuja tuli maisteltua myös,
mämmiä tuhottiin yksi tuokkonen valinjakastikkeen kera.
Tämä suklaakakku oli pojan synttäreille tehty,
sen sisällä oli mangomousse täyte ja
päärynää. Kuorrutus tummaa suklaata ja
itsetehtyjä koristeita valkuais-tomusokerista.

Ilma on ollut mitä mainioin,
lumet saa kyytiä, vaikka yöpakkasia onkin ihan reippaasti.
Huomaa siitä, että taloa pitää lämmittää vielä ihan säännöllisesti.
Kaikenlaista pientä kivaa puuhaa on
tiedossa ja tulossa.
Ja yksi isompikin prokkis,
katsotaan nyt alkaako se tällä viikolla...?
Ihanaa huhtikuun alkua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti